22. syyskuuta 2015

Joulukonsertteja 2015

Perehdyin tämän joulun joulukonserttitarjontaan...
Joulukiertueilla ovat lähdössä monet vanhat tutut nimekkäät artistit, kuten Vesa-Matti Loiri, Katri Helena ja Samuli Edelman. Jo perinteeksi muodostunut Finlandersin joulukiertue on ohjelmistossa. Samoin taidokkaat Club for five ja rajaton kiertävät ilahduttamassa joulukansaa. Raskasta joulua- show näyttää olevan viidellä paikkakunnalla ja tangokuninkaallisillakin on oma joululaulukiertue. Yhteiskiertueella näyttävät olevat Tomi Metsäketo ja Laura Voutilainen, sekä Saara Aalto ja Teemu Roivainen. Tarjontaa siis riittää. Tämän hetkisen tarjonnan mukaan lapsille ei näyttäisi olevan joululaulukonsertteja juurikaan, toisaalta lapset laulavat muutenkin ja myyjäisiin ja joulujuhliin liittyy aina lapsilla myös ne joululaulut.

Artistit näyttävät jakautuvan kahteen "leiriin", on niitä, jotka suosivat kirkkoa esiintymis ympäristönä ja oletettavaa onkin, että hieman rauhallisempaa laulua on tarjolla. Konserttisaleissa esiintyy selvästi räväkämpään musiikkiin suuntautuvia esiintyjiä, joilta voi odotella irrotteluakin. Nissen polkkaakin tietenkin.

Kuva lainattu Jotex

Kuulutko sinä kirkko vai konserttisali- ihmisiin joulukiertueilla? Oletko suunnitellut käyväsi tänä vuonna kuuntelemassa jotakin konserttia? Itse jo klikkailin kaksi lippua Samuli Edelmannin Kuopion esitykseen, mutta en kuitenkaan vielä tilannut lippuja. Pitää kysellä kotijoukoilta kiinnostusta asiaan ja lastenvahtia tietenkin. Toisaalta -voisinpa ottaa äitini mukaan, siellä ei ainakaan välillä seurattaisi kännykästä jääkiekkotuloksia :)

7 kommenttia:

 1. ah...joulukonsertit!
  Tuntuu niin rauhoittavalta ajatukselta!

  VastaaPoista
 2. Minä tykkään käydä jouluisin kirkkokonserteissa. Kirkoissa on jotenkin se oma fiiliksensä ja laulut kaikuvat kauniisti. Viime vuonna kävin Johanna Kurkelan ja Suvi Teräsniskan konserteissa. Tämän vuoden konsertteja en ole vielä niin tarkkaan katsellut, mutta kyllä jo melkein perinteisiin on kuulunut jossain konsertissa käydä. Myös Kauneimmat joululaulut on tavallaan yksi joulukonsertti, jossa perinteisesti tykkään käydä ja siellä saa itsekin laulaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauneimmat joululaulut ovat kyllä ihana tunnelman luoja ja varsinkin kun saa itse laulaa muknaa. Suvi Teräsniskaa olen ollut kuuntelemassa aiemmin minäkin.

   Poista
 3. Joulukonsertti kuuluvat jouluun ❤️ Minä ostin liput tänä vuonna tuohon Samuli Edelmanin joulukonserttiin, saa nähdä tuleeko vielä toinen konsertti...Viime vuonna nautin mieheni kanssa suunnattomasti lauluyhtye Rajattoman joulukonsertista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih, sinä jo sait ostettua :) Täytyy minunkin klikkailla, ennen kuin liput myydään loppuun

   Poista