9. lokakuuta 2015

Joulu maalla vai kaupungissa?

Kokoonnuttiin tänä viikonloppuna maalle koko lähisuku. Täällä maalla ollessa ajatukset kääntyy nopeasti jouluun. Illat ovat pimeitä, kun katulamppuja ei ihan heti lähellä olekaan ja kynttilöitä voi sytytellä sisälle ja ulos. Yöt ovat olleet pakkasella ja ainakin tänään oli erittäin kaunis ja kuulas ulkoilu sää.
Itse olen viettänyt kaikki jouluni maalla, joten joulusta kaupungissa minulla ei kokemuksia olekaan. Usein kyllä ihailen kaupunginkatuja jouiluasuissaan ja isoa kirkkoa lumisine huntuineen. Joulun tietenkin tekevät ne ihmiset ja kun tärkeimmät ihmiset ovat maalla olemme viettäneet joulummekin siis siellä. Kenties jossakin vaiheessa tulee myös erilaisia jouluja ympäristöineen. Missä sinä vietät joulusi? Oletko maalaisjoulun vai kaupunkijoulun edustaja?

Ihanaa viikonloppua,
Let's make memories together

6 kommenttia:

 1. Todellakin maalla. Pienenä ollessani vietimme joulut aina mummolassa. Viimevuodet kotona jonne kokoontuu kotoa jo pois muuttaneet lapset meidän kanssa. Kun sitä asuu punavalkoisessa puutalossa on meillä aina pieni joulumaa omasta takaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä on kyllä oikea jouluidylli :) Vielä kun saataisiin lunta!

   Poista
 2. Itse olen myös aina viettänyt joulut maalla. Kaupunki on kuitenkin lähellä ja kaupungin joulu kuuluu enemmän siihen joulun odotuksen aikaan, mutta varsinaisena jouluna on ihana vetäytyä omaan kotiin maalle. Tykkään juuri siitä, että on pimeää, saa sytytellä kynttilöitä ja taivaan tähdetkin näkyvät :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu. Kaupungin joulut markkinoineen ja myyjäisineen kuuluu nimenomaan siihen joulun odotukseen. Tiivistit ajatukseni juuri hyvin :)

   Poista
 3. Aina kaupungissa - johtuen siitä, että isovanhempanikin olivat kaupunkilaisia. En ole koskaan viettänyt maalla joulua, tosin en kyllä tiedä mihin vieraaseen taloon oikeen itseni änkeäisin, kun ei maalla asu tuttuja eikä sukulaisia. ;-) Tosin kaupungissa tarkoittaa siis omakotitaloa eikä ihan city-keskustaa, joten varmaan aika samanlaista se joulu siellä on kuin maallakin. Koiran ulkoilutusta, kynttilöiden ja roihujen polttamista, haudoilla käyntiä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta, samanlaistahan se on oliko omakotitalo kaupungissa vai kauempana. Ja samoja perinteitä kynttilöineen ja haudoilla käymiseen kaikkialla toki on.

   Poista