19. lokakuuta 2014

Joulupullat

Leivoin eilen pullia ja siitäpä tulikin mieleeni "jutella" joulupullasta ja Sahramista. Äitini laittaa aina joulupullaan sahramia ja muistan jo lapsena, miten hän sanoi että tässä on "maailman kalleinta maustetta". Niinhän se onkin, painoonsa nähden yksi kalleimmista elintarvikkeista. Mielestäni pullasta maistaa sahramin ja ennenkaikkea värihän on kullankeltainen. Googlailin äsken huvikseni lisätietoja ja sain yllätykseksi selville, että sahrami-maustetta tehdään Crokuksesta. Tai yhdestä Crokus-lajikkeesta. Tuskin se on se perinteinen Suomessakin keväisin maasta ensimmäisenä nouseva lajike, vaan enemmän lämpimillä Välimeren leveyksillä, Iranissa ja Intiassa kasvava. Sahramia kuulemma myös väärennetään paljon, aivan kuin kaikkia kalliita tuotteita muutenkin. Wikipedia neuvookin varmistamaan sahramin aitouden ostamalla mm.vain EU:n maantieteellisen suojan saanutta maustetta. Kuvan pulliin ei sahramia laitettu. Tuoreet pullat kirpakan lauantaipäivän välipalaksi maitolasillisen kanssa kelpasi kyllä.

Laitatteko te joulupullaan sahramia? Äitini kyllä laittaa ja mikään ei maistu aattoaamun kahvin kanssa paremmalta :)
Let`s make memories together

4 kommenttia:

 1. Maistuvan näköisiä pullia! :) Itse en ole koskaan kuullut että sahramia laitettaisiin pullataikinaan, täytynee kokeilla jossain vaiheessa. En kyllä muutenkaan ole pitänyt pullaa oleellisena osana joulupöydän antimia, mutta senhän voi aina lisätä uutena perinteenä mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin usein joulupöydässä on niin paljon herkkuja syötävänä, ettei pullalle enää vatsassa ole tilaa :) Kenties kahvihetkeen sitten pyhien ulkoilun jälkeen.

   Poista
 2. Mummini laittoi ennen sahramia joulupullaan, en olekaan muistanut sitä ennen tätä postausta :) pitäisköhän jatkaa mummin perinnettä omassa kotona!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidankin kysyä äidiltä sahramipullan ohjeen, niin voin tutkiskella sitä ja jakaa täälläkin jos joku kiinnostuu :)

   Poista