10. marraskuuta 2015

Marraskuun matkaa kohti jouluaKeskellä marraskuun loskan ja pimeän on vähintäänkin jo aika paneutua jouluisiin tunnelmiin, valoihin, tuoksuihin ja musiikkiin. Viime viikonloppuna Isänpäivän aikaan tarttui mukaani äidille vietäväksi mäntykranssi. instagram- seuraajat  tiedättekin jo että  pikkuhiljaa joulu alkaa hiipimään myös sisustuksen myötä kotiin. Ensimmäiset piparitkin on jo maisteltu ja haisteltu. Pipareissa lienee parasta se tuoksu ja tunnelma niitä tehdessä. Vaikka työ onkin hieman askartelemista, palkitsee pienten leipureiden ilo ja riemu vaivannäön. Lapset leipoivat mummolassa, joten lienee jo aikakin ensiviikonloppuna kaipaa piparitaikina esiin kotonakin.


"Jos et tunne menneisyyttäsi, et myöskään ymmärrä tulevaisuutta". Isänpäivän juhliminen aloitettiin siis jo perjantaina käymällä hautausmaalla ja viemällä kynttilät jo pois nukkuneille isoukeille. Vaaria ja Ukkia ja tietenkin lasten isiä juhlittiin sitten riemukkaissa merkeissä pitkin viikonloppua. Onni on läheiset väliit perheeseen.


No eilen sitten, loskan keskeltä kaivauduttiin kotiin työstä ja päiväkodista. Väsytti, nälätti ja sukat olivat märkinä. Pikkukakkosen, syönnin ja pyykkivuoren purkamisen jälkeen istuttiin lasten kanssa alas ja esikoinen sai valita joululevykasasta ensimmäisen levyn mitä "tänä jouluna" soitettiin. Tälläkertaa valinta kohdistui Antii Tuiskuun ja siinä me sitten istuttiin ja kuunneltiin rauhoittavia sävelmiä - niin ja leikittiin legoilla. Pieniin asioihin ja hetkiin mahtuu välillä koko maailma :)Huomaan että nyt olisikon jo aika keskittyä joulukortteihin. Blogiystävät ovat jo pitkään väsänneet toinen toistaan kauniimpia kortteja. Mitähän sitä tänä vuonna keksisi? Viime vuonna meillä seikkaili korteissa tontut, epäilen kyllä että tänä vuonna tontut eivät ihan noin harmonisen rauhaisaan kuvaan asetu :) Jokos teillä on joulukortit tehtynä? Teettekö itse, kuvaatteko vai ostatteko kaupasta?

Pysytään linjoilla, Let`s make memories together.

7 kommenttia:

 1. Olen joulukortit jo tehnyt. Olen myös ostanut valmiitakin kortteja.
  Ostin eilen kaupasta piparitaikinaa. Lähipäivinä leivotaan ja nautitaan ihanasta piparin tuoksusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, oletpas ollut aktiivisena :) Nyt kyllä jouluttaa jo kovasti itseänikin. Pitää viikonloppuna kyllä kunnostautua.

   Poista
 2. Joulukorteista ei vielä tietoakaan. Toivon voivani ostaa jostain itsetehtyjä, kun en itse ehdi/osaa. Minulla ei olekaan vielä Tuiskun joululevyä. Minkä tyyppinen se on? Voitko suositella?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että on joku toinenkin, joka vielä suunnittelee :) Itsekään en osaa askarrella, joten jos itse teen, niin se on varmaankin kuvallinen versio.

   Poista
  2. Vielä suositteluista. Otin Tuiskun levyn äidiltäni vasta lainaan ja nyt kerran sen kuunneltua voin sanoa, että siinä oli ripaus uuttakin. Muutama klassikko, pari tuiskun uutta "omaa", sellaisia jotka kolahtiat heti ja sellaisia mitkä vaativat pari kuuntelu kertaa vielä lisää :) Mutta ihan ok, tunnelmallista!

   Poista
 3. Minäkin askartelin jo joulukortit. Sellaisee20 kappaleeseen hurahti helposti yksi ilta. Tulevana viikonloppuna teen ensimmäiset tortut. Antti Tuiskun joululevyn voisin mielenkiinnosta kuunella. Olen viime aikoina innostunut Tuiskusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuisku on ihan ok, en muuten mikään suuri fani ole, mutta nythän se on taas pinnalla, joten miksei joulunakin :)

   Poista